Sti

Ny nakotika-rapport
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

31/01/2013

Foto©stockbyte/Thinkstock

Foto©stockbyte/Thinkstock

EU’s narkotikamarked – ny strategisk undersøgelse af “et af vor tids mest komplekse og indtrængende kriminelle fænomener”
Den første fælles rapport fra Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug (EMCDDA) og Europol om EU’s narkotikamarkeder er blevet fremlagt. Rapporten er unik, idet den kombinerer oplysninger fra EMCDDA’s overvågning og dataanalyse af Europas narkotikaproblem i globalt perspektiv med Europol’s operationelle viden om tendenserne inden for organiseret kriminalitet.

  Rapporten tegner et billede af et marked, som er stadig mere dynamisk, innovativt og omstillingsdygtigt, og som kræver tilsvarende dynamiske, innovative og fleksible modtiltag over hele Europa. Rapporten afslører ”ændringerne i den organiserede kriminalitets ansigt”: hvor EU’s narkotikamarked traditionelt har været karakteriseret ved, at bestemte former for narkotika blev smuglet af specialiserede operatører via klart definerede ruter, så er markedet i dag mere ”flydende”, med nye ruter og blandede leverancer som norm.

  Rapporten beskriver også Europas rolle som en central global kilde til de kemiske prækursorer, som bruges i fremstillingen af heroin, og en vigtig spiller i forbindelse med emballering, markedsføring og salg af produkter, som indeholder nye psykoaktive stoffer. Ifølge rapporten spiller globaliseringen en vigtig rolle i denne udvikling, idet stadig flere lande nu bruges som knudepunkter for transit, opbevaring og fremstilling. Internettet har også en kraftig virkning, både som kommunikationsredskab og markedsplads.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/01/2014  |Til toppen