Sti

Det europæiske center til bekæmpelse af it-kriminalitet
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

09/01/2013

Foto©Stockbyte/Thinkstock

Foto©Stockbyte/Thinkstock

Den 9. januar præsenterede kommissær Cecilia Malmström det europæiske center til bekæmpelse af it-kriminalitet sammen med centrets danske formand, Troels Ørting.
Centrets officielle åbning finder sted i Europols lokaler i Haag den 11. januar.

  Cecilia Malmström og Troels ØrtingBaggrund:

  Internettet er blevet en central del af vores samfund og økonomi, og omkring 80 % af Europas unge er i kontakt med hinanden via sociale net på internettet. I takt med, at stadig flere af vores daglige transaktioner finder sted online, vokser den kriminelle aktivitet på internettet imidlertid også. It-kriminalitet går lige fra at sælge stjålne kreditkort for så lidt som én euro til identitetstyveri og seksuel udnyttelse af børn og til alvorlige internetangreb mod institutioner og infrastruktur. Desværre bliver kun få af disse forbrydelser meldt til politiet, og endnu færre opklares. Risikoen for at blive fanget er lille, mens gevinsterne er skyhøje.

  Derfor har Europa-Kommissionen besluttet at oprette et europæisk center til bekæmpelse af it-kriminalitet. Centret, som er baseret hos Europol, har til opgave at koncentrere sig om it-kriminalitet, der begås af organiserede grupper, navnlig den form for it-kriminalitet, der giver store ulovlige fortjenester såsom internetbedrageri og it-kriminalitet, der forårsager alvorlig skade på ofrene herfor såsom seksuel udnyttelse af børn på nettet. Det europæiske center til bekæmpelse af it-kriminalitet skal hjælpe med at identificere de største trusler om it-kriminalitet ved at overvåge de væsentligste kriminelle grupper på EU-plan og yde støtte til medlemsstaternes efterforskning af it-kriminalitet.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/01/2014  |Til toppen