Sti

Eurobarometer: Danskere og internetsikkerhed
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

10/07/2012

©Stockphoto/Thinkstock

©Stockphoto/Thinkstock

Ny Eurobarometer-undersøgelse viser, at der er en tæt forbindelse mellem kendskab til risiciene for it-kriminalitet og tryghed ved at bruge internettet. Et flertal af dem, der føler sig trygge ved at bruge netbanker eller gøre onlinekøb, siger, at de også er velinformerede om it-kriminalitet.

  Netop den konklusion passer godt på danskerne, som ifølge eurobarometer-undersøgelsen er en af de befolkningsgrupper, som bruger internettet oftest, fra flest forskellige steder og til flest forskellige ting i EU.

  Danskerne er blandt dem, som føler sig tryggest ved at bruge internettet samt en af de befolkningsgrupper, der tager flest forholdsregler, når de bruger nettet. Det være sig brug af antivirus programmer, ikke at åbne emails fra ukendte personer og brug af forskellige passwords til forskellige websites.

  Danskerne er også en af de befolkningsgrupper, der har hørt om flest forbrydelse begået på nettet og føler sig bedst informeret om de risici, der kan være forbundet med nettet.

  Der er dog stadig 26 % af danskerne, der føler sig utilstrækkeligt informerede om it-kriminalitet og 10 % føler sig utrygge ved brug af netbank og ved handel på nettet. Til sammenligning er EU gennemsnittet henholdsvis 59 % og 29 %.

  "It-kriminelle skal ikke have lov til at ødelægge vores brug af internettet. Jo mere vi ved om risiciene og om, hvordan vi kan beskytte os selv, des bedre kan vi udnytte internettet", sagde Cecilia Malmström, EU-kommissær for indre anliggender.

  I marts i år foreslog Kommissionen, at der i 2013 oprettes et europæisk center til bekæmpelse af it-kriminalitet for at beskytte borgerne og virksomhederne mod de voksende internettrusler. Fokus vil være på it-kriminalitet, der begås af organiserede grupper, særlig angreb mod netbanker og andre finansielle aktiviteter på nettet, samt hvordan man kan beskytte profiler på de sociale netværk bedre mod it-kriminalitet.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 10/07/2012  |Til toppen