Sti

EURODAC – Mod et fælles europæisk asylsystem
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

30/05/2012

©Hemera/Thinkstock

©Hemera/Thinkstock

Kommissionen fremsætter nyt forslag om EURODAC-systemet, som skal gøre det lettere hurtigt og korrekt at identificere den medlemsstat, som er ansvarlig for at vurdere en ansøgning om asyl.

  Forslaget sætter desuden bedre definerede tidsfrister for videregivelse af oplysninger, sikrer fuld overensstemmelse med den seneste asyllovgivning og tager bedre højde for databeskyttelsesreglerne. Den skaber yderligere mulighed for, at nationale politimyndigheder og Europol kan konsultere databasen. Dette vil dog kun kunne ske under klart definerede omstændigheder og forbyder dem at dele data med tredjelande, organisation og myndigheder.

  Baggrund

  EURODAC er en biometrisk database til at sammenligne fingeraftryk af asylansøgere. Databasen skal hjælpe EU-medlemslande med at afgøre om en asylansøger har søgt asyl i et andet EU-medlemsland eller om ansøgeren har været pågrebet for på ulovlig vis at overskride EU's grænse. Formålet er at gøre det nemmere for medlemslande at afgøre hvilket medlemsland, der har ansvar for at behandle asylansøgningen og for at sikre Dublin-forordningen. Dublin-forordningen skal forhindre det såkaldte fænomen "asylshopping", hvor en person har flere samtidige asylansøgninger i gang i forskellige medlemslande.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/05/2012  |Til toppen