Sti

Bekæmpelse af cyberkriminalitet
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

28/03/2012

Foto©stockbyte/Thinkstock

Foto©stockbyte/Thinkstock

Kommissionen har fremsat forslag til oprettelse af et europæisk center for bekæmpelse af cyberkriminalitet, som skal være i centrum af kampen mod cyberkriminalitet i EU. Et af hovedformålene med centret er at bistå medlemsstaterne i deres undersøgelser samt at skabe et overblik over organiseret kriminalitet på internettet, særligt i form af lukrative svindelmetoder.

  Internettet har udviklet sig til en integreret og uundværlig del af vores samfund og økonomi. Men i takt med at vi foretager flere og flere handelstransaktioner på internettet vokser den kriminelle aktivitet – mere end en million mennesker verden over er dagligt ofre for cyberkriminalitet. Denne form for kriminalitet koster samfundet dyrt: en ny rapport peger på, at cyberkriminalitet er mere indbringende end den samlede handel med marihuana, kokain og heroin.

  Baggrund

  Kommissionen har i sin fælles strategi for den indre sikkerhed fra 2010 meddelt, at den har til hensigt at oprette et europæisk center for cyberkriminalitet.
  EU har fremlagt en række initiativer til bekæmpelse af cyberkriminalitet, bl.a. et direktiv fra 2011 om bekæmpelse af seksuelt misbrug og seksuel udnyttelse af børn og børnepornografi og et direktiv om angreb på informationssystemer, med særlig fokus på at straffe brug af cyberkriminalitetsværktøjer, som forventes vedtaget i 2012.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 17/04/2012  |Til toppen