Sti

Danskerne ser terrorisme som den vigtigste nationale sikkerhedsudfordring
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

25/11/2011

Foto©Hemera/Thinkstock

Foto©Hemera/Thinkstock

I en ny Eurobarometerundersøgelse om intern sikkerhed fremgår det at 55 % af danskerne ser terrorisme som en væsentlig udfordring for den nationale sikkerhed, hvilket er det højeste i EU27. Til gengæld ligger Danmark sammen med Finland i den anden ende af skalaen når det kommer til korruption. Her mener kun 2 % at korruption er en vigtig udfordring for den nationale sikkerhed.

  Der er et godt stykke ned til briterne og spanierne, når det kommer til terrorisme som den største nationale sikkerhedsudfordring. Her mener henholdsvis 47 % og 38 %, at terrorisme er den største udfordring.

  Den økonomiske og finansielle krise har også fået plads, som en udfordring for den nationale sikkerhed. Ifølge undersøgelsen mener 30 % af danskerne, at det er en trussel mod den nationale sikkerhed, mens 34 % mener det er en trussel mod EU's sikkerhed. Til forskel mener 61 % i Irland, 57 % i Spanien og 56 % i Grækenland, at den økonomiske krise er en trussel mod deres lands sikkerhed.

  Danskerne er mindre bekymrede, når det gælder korruption, atomkraftsulykker, fattigdom, illegal indvandring og it-kriminalitet. Sidstnævnte forventer 72 % af danskerne vil stige i de kommende år.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 25/11/2011  |Til toppen