Sti

Schengen forslag om grænsekontrol har intet med dansk toldkontrol at gøre
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

08/09/2011

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Der har været en del forhåndsomtale i medierne af det forslag fra Europa-Kommissionen om ændrede regler for midlertidig grænsekontrol ved de indre grænser, som forventes fremsat fredag i næste uge.
I den forbindelse er det vigtig at gentage, at baggrunden for forslaget primært er det stærke pres på Europas ydre grænser, som man har set siden starten på det arabiske forår. Schengen-forslaget er ikke en reaktion på de danske planer om genindførelse af toldkontrol, men fremlægges på opfordring af stats- og regeringscheferne efter drøftelser i Det Europæisk Råd, og har været under vejs fra før de danske toldkontrol-planer.

  Schengen-forslaget vil ikke påvirke landenes muligheder for at udføre 'spot check'- toldkontrol ved grænserne.
  Der er ikke er nogen direkte sammenhæng mellem, på den ene side, muligheden for midlertidigt at genindføre personkontrol ved grænsen ifølge Schengen grænsekodekset, og, på den anden side, muligheden for at toldere og andre kontrolmyndigheder kan udføre punktvis kontrol ved de indre grænser - så længe disse 'spot checks' respekterer traktatens Indre Markeds-regler om frie varebevægelser og ikke har karakter af egentlig grænsekontrol.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 09/09/2011  |Til toppen