Sti

Dansk grænsekontrol
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

10/06/2011

Europa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, har i et brev af 13. maj til den danske regering udtrykt alvorlig bekymring omkring de danske forslag til grænsekontrol.
Kommissionens bekymringer vedrører ikke kun paskontrol men også traktaternes bestemmelser om fri bevægelighed for varer, tjenester og personer samt Schengen-reglerne.

  Der har sidenhen dagligt været intense og konstruktive kontakter mellem Kommissionens tjenestegrene og Danmark på forskellige niveauer. Danmark har forsikret Kommissionen om, at Danmark ikke har til hensigt at overtræde EU-lovgivningen, og at man er rede til at samarbejde med Kommissionen.

  Kommissionen har imidlertid anmodet om uddybende forklaringer om en række forhold. Kommissionen ønsker at få oplyst, hvorledes de danske myndigheder vil udføre grænsekontrol, så Kommissionen kan vurdere, om en sådan kontrol vil være i overensstemmelse med EU-reglerne om fri bevægelighed for varer, tjenester og personer.

  Kommissionen modtog den 8. juni en række supplerende oplysninger fra Danmark. Kommissionen vil nøje granske disse oplysninger og vurdere, om de er fyldestgørende. Kommissionen vil eventuelt anmode Danmark om ydeligere oplysninger.

  Der er ikke i øjeblikket planlagt yderligere kontakter.

  Kommissionen ønsker ligesom Danmark at bekæmpe kriminalitet og smugling over grænserne.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 15/06/2011  |Til toppen