Sti

Ofres rettigheder skal styrkes
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

18/05/2011

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Kommissionen har vedtaget en pakke af foranstaltninger for at styrke ofres rettigheder i Den Europæiske Union. Formålet er at indføre fælles regler, så alle EU-lande har minimumsstander med hensyn til rettigheder, støtte og beskyttelse af ofre for forbrydelser.

  Forslaget i forhold til det danske retlige forbehold:

  Danmark deltager ikke i en eventuel vedtagelse og implementering, men danske borgere på rejse i andre EU-lande vil alligevel nyde godt af de rettigheder, der måtte komme som følge af et vedtaget direktiv. For EU-borgere i Danmark, vil reglerne om ikke-diskrimination give dem samme beskyttelsesniveau som danske statsborgere.

  Hvad angår polititilhold, vil Danmark ikke kunne anmode andre EU-lande om polititilhold, ligesom Danmark heller ikke vil kunne imødekomme en anmodning fra et andet EU-land. En voldsramt, dansk kvinde, der flytter til andet EU-land, vil således ikke kunne bede om, at polititilholdet 'følger med'.

  Baggrund:

  I EU er flere end 75 million mennesker ofre for alvorlig kriminalitet hvert år, og 40.000 dør i trafikulykker. Dette kan have ødelæggende fysiske, følelsesmæssige og finansielle følger for ofrene og deres familier. Når kriminelle handlinger eller ulykker rammer i udlandet, kan forskellige kulturer, sprog, love og tidsfrister skabe uoverstigelige komplikationer.

  Uanset om man er offer for overfald, røveri, indbrud, voldtægt, grov chikane, hadforbrydelse, terroristangreb eller menneskehandel, har alle de samme grundlæggende behov – nemlig at få anerkendelse og blive behandlet med respekt og med lydhør følsomhed, at få beskyttelse og støtte og adgang til juridisk praktisk bistand.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 18/05/2011  |Til toppen