Sti

Kommissionen vedtager meddelelse om migrationspolitikken
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

04/05/2011

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Foto©iStockphoto/Thinkstock

De seneste begivenheder i det sydlige Middelhavsområde har understreget behovet i EU for en effektiv og bred migrationspolitik. Kommissionen har vedtaget en meddelelse med forslag til, hvorledes EU kan agere og sikre en struktureret, bred og hurtig indsats. Meddelelsen vil dække forskellige aspekter af migrationspolitikken som f.eks. den strategiske håndtering af forholdet til tredjelande om migrationsspørgsmål, styrket grænsekontrol, brug af Schengen-reglerne, bedre regulering af lovlig migration, oplysning om bedste praksis samt indførelse et fælles europæisk asylsystem.

  Meddelelsen vil blive fulgt op af andre initiativer i de følgende uger og måneder, bl.a. med en meddelelse om en EU-dagsorden for integration og den 2. årsberetning om asyl og integration, som offentliggøres 24. maj.

  Baggrund:

  Den seneste tids begivenheder har understreget behovet for, at EU forbedrer sit kriseberedskab og skaber større solidaritet mellem medlemsstaterne, da det er vanskeligt for et enkelt land at håndtere et uventet migrationspres. EU skal fastholde og konsolidere sin tradition for at give asyl og yde beskyttelse, men det er også nødvendigt at råde over hensigtsmæssige muligheder for at hindre ikke-regulær migration. Vi er nødt til at genopbygge tilliden til et effektivt EU-system for regulering af migration.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 27/05/2011  |Til toppen