Sti

Anvendelsen af datalagringsdirektivet
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

18/04/2011

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Kommissionen har idag vedtaget en rapport indeholdende en evaluering af anvendelsen af datalagringsdirektivet fra 2006 i medlemsstaterne. Rapporten evaluerer direktivets virkning for erhvervsdrivende og forbrugere. Tre år efter direktivets ikrafttrædelse er det nu nødvendigt at tage højde for den seneste udvikling i den elektroniske kommunikationsteknologi og de statistikker, som Kommissionen råder over på området.

  Med direktivet blev der indført krav om datalagring som en reaktion på de store sikkerhedsproblemer, der opstod efter terrorangrebene i Madrid i 2004 og i London i 2005. Konklusionen i den nye rapport er, at lagrede telekommunikationsdata spiller en vigtig rolle, når offentligheden skal beskyttes mod grov kriminalitet, men direktivet er ikke blevet gennemført særlig ensartet i medlemsstaternes nationale lovgivning, og disse forskelle i lovgivningen skaber problemer for telekommunikationsudbyderne.

  Derudover giver direktivet i sig selv ingen garanti for, at dataene lagres, udtrækkes og anvendes i fuld overensstemmelse med retten til privatlivets fred og beskyttelse af personoplysninger, hvilket har betydet, at domstole i visse medlemsstater har annulleret den nationale lovgivning, der skulle gennemføre direktivet.

  Kommissionen vil nu revidere de gældende regler for datalagring i samråd med politi, domstole, erhvervsliv, datatilsynsmyndigheder og civilsamfundsorganisationer for at foreslå bedre regler.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 19/04/2011  |Til toppen