Sti

Klarere regler om formueforhold for par af forskellig nationalitet
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

16/03/2011

Foto©DigitalVision/Thinkstock

Foto©DigitalVision/Thinkstock

Kommissionen lægger op til et nyt sæt EU-regler om formueforhold for ægtefæller og registrerede par af forskellig nationalitet.
Der skal fastlægges sammenhængende regler, som gør det muligt at fastslå, hvilke nationale regler er gældende og hvilket lands domstole er kompetente. Der vil også blive nedfældet regler om anerkendelse og fuldbyrdelse af domstolsafgørelser om ejendomsrettigheder i alle EU's medlemsstater.

   De nye regler vil hjælpe internationale par med at forvalte deres ejendomsrettigheder i tilfælde af skilsmisse, separation eller dødsfald, men der vil ikke blive tale om at harmonisere nationale bestemmelser om ægteskaber, registrerede parforhold, arveret og skilsmisse.

  Forslagene er et logisk næste skridt efter vedtagelsen af de såkaldte Rom-III-forslag om indførelse af lovvalgsregler i ægteskabssager. De er også det første resultat af Kommissionens rapport om unionsborgerskab fra oktober 2010. Rapporten udstikker konkrete løsninger på de 25 hovedhindringer, som borgerne fortsat står over for, når de slår sig ned i en andet EU-land.

  Læs mere

  • Pressemeddelelse

  • Meddelelse om fjernelse af usikkerhed vedrørende ejendomsrettigheder for par af forskellig nationalitet - KOM(2011)125 pdf - 147 KB [147 KB] English (en)

  • Forslag om værneting, lovvalg, anerkendelse og gennemførelse af afgørelser i forbindelse med ægtefællers formueforhold - KOM(2011) pdf - 206 KB [206 KB] English (en)

  • Forslag til forordning om værneting, lovvalg, anerkendelse og gennemførelse af afgørelser vedrørende registrerede pars formueforhold - KOM(2011)127 pdf - 265 KB [265 KB]

  • Baggrundsmemo (EN)

  • Styrkede rettigheder til borgerne i det indre marked - Oktober 2010

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 16/03/2011  |Til toppen