Sti

Børns rettigheder
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

15/02/2011

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Kommissionen har fremlagt en dagsorden for styrkelse af børns rettigheder i EU ved at omsætte principperne i EU's charter om grundlæggende rettigheder i praksis.
Formålet er at understrege EU-institutionernes og medlemsstaternes stærke vilje til at fremme og beskytte børns rettigheder i alle relevante EU-politikker og skabe konkrete resultater. Fremover bør EU-politikker, som direkte eller indirekte berører børn, udformes, gennemføres og overvåges, så børns interesser tilgodeses.

  Kommissionens initiativ omfatter en række konkrete aktioner, hvor EU kan supplere medlemsstaternes egne politikker med hensyn til børns velfærd og sikkerhed, herunder fremme af et børnevenligt retsvæsen (f.eks. når et barn kommer i kontakt med retsvæsnet), udbredelse af bedre informationer om børns rettigheder og tiltag, som skal gøre internettet sikrere for børn.

  Baggrund:

  Børns rettigheder er en af de grundlæggende rettigheder, som EU skal respektere i henhold til Den Europæiske Unions charter om grundlæggende rettigheder. Lissabontraktaten kræver desuden, at EU fremmer beskyttelsen af børns rettigheder. Endvidere har alle 27 EU-lande ratificeret FN's konvention om beskyttelse af børn.

  Europa-2020 strategien indeholder en vision om et Europa, hvor børn vil få bedre uddannelse, adgang til de tjenester og ressourcer, som er nødvendige for at de kan vokse op og en dag føre Europa ind i det 22. århundrede.

  Mange af EU's initiativer berører vores børn. EU kan derfor skabe en vigtig merværdi for børns rettigheder inden for mange forskellige politikområder. EU kan støtte medlemsstaterne i deres bestræbelser, både ved at hjælpe dem på specifikke områder og ved at tilvejebringe en ramme for udveksling af erfaringer, som gør det muligt for medlemsstaterne at kopiere de mange gode eksempler på god praksis, som findes overalt i unionen.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 16/02/2011  |Til toppen