Sti

Franske romaudvisninger en skændsel
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

14/09/2010

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Foto©iStockphoto/Thinkstock

EU's justitskommissær, Viviane Reding, gik i dag skarpt i rette med den franske regering for sommerens romaudvisninger og den politiske opfølgning herpå. Viviane Reding mener at den franske udvisningspraksis er i strid med EU's traktater og direktivet om opholdsret, idet man tilsyneladende diskriminerer mod en specifik etnisk minoritet i landet. Desuden finder kommissæren det stærkt problematisk, at højtstående franske ministre overfor Kommissionen har afgivet oplysninger om den franske forvaltning af reglerne, som er i åbenlys modstrid et cirkulære udstedt af samme regering. 

Allerede den 25. august udtrykte Viviane Reding dyb bekymring over udviklingen og debatten vedrørende romaer i en række medlemsstater hen over sommeren, og i sidste uge tog et flertal i Europa-Parlamentet afstand til de franske roma-udvisninger.

Kommissionen regner med at være klar med en endelig juridisk analyse af sagen i løbet af de nærmeste dage. Herefter vil man tage stilling til hvorvidt der skal rejses overtrædelsessag mod Frankrig.

 

    Læs mere

    Seneste

    Flere
    Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen