Sti

Styrket retssikkerhed for internationale par
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

05/08/2010

Foto©Digital Vision/Thinkstock

Foto©Digital Vision/Thinkstock

For første gang i EU's historie tager nogle medlemsstater proceduren for forstærket samarbejde i brug for at fremme regler, som skal gøre det muligt for internationale ægtepar at vælge, hvilket lands lovgivning der skal anvendes i tilfælde af skilsmisse. Det forstærkede samarbejde betyder, at en gruppe på mindst ni medlemsstater kan gennemføre foranstaltninger, hvis ikke alle 27 medlemsstater kan blive enige om et forslag. I dette tilfælde betyder samarbejdet, at 14 EU-lande kan gå videre med en forordning, som giver ægtepar retssikkerhed og forhindrer et "kapløb til retten" i tilfælde af skilsmisse, hvorved de bliver sparet for både følelsesmæssigt krævende og dyre retssager.

  En kvinde fra Østrig gifter sig med en britisk mand i Storbritannien. Parret får en søn og bor sammen i Østrig i to år. Derpå forlader han hende, og hun ønsker så at blive skilt. Hun ved bare ikke, hvilken lovgivning der gælder for skilsmissen. Kan hun blive skilt ifølge østrigsk lovgivning, eller det den Storbritanniens lovgivning der er gældende?

  Hvert år indgås der omkring 300.000 internationale ægteskaber i EU og det anslås at op mod 140.000 opløses. Det efterlader mange tusinde europæere i en meget vanskelig situation, fordi de enkelte EU-lande hver især har deres egen ordning for, hvilket lands lovgivning der er gældende ved skilsmisse.

  Det forstærkede samarbejde på området vil være til stor hjælp for ægtepar af forskellig nationalitet, ægtepar, som bor hver for sig i forskellige lande, og ægtepar som bor sammen i et land, der ikke er deres eget.Formålet er at sikre børnenes tarv og beskytte den svageste partner ved skilsmisse. Hvert år indgås der omkring 300 000 internationale ægteskaber i EU.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen