Sti

Øget indsats mod menneskehandel
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

29/03/2010

Ifølge ILO (International Labour Organization) er der på verdensplan mindst 2,45 millioner mennesker i tvangsarbejde som følge af menneskehandel. De fleste ofre for menneskehandel udnyttes som prostituerede (43 %) – hovedsageligt kvinder og børn ­– eller som tjenestefolk (32 %). Man skønner, at flere hundrede tusind mennesker hvert år bliver solgt til EU eller inden for EU.  Kommissionen foreslår i dag nye regler som skal bekæmpe denne moderne form for slaveri. Det skal ske ved at sikre, at der er overensstemmelse mellem medlemsstaternes nationale regler om forbrydelse og straf, ved at sikre bedre bistand til ofre og ved at gøre mere for at retsforfølge de forbrydere, der står bag menneskehandelen.

  Kommissionen foreslår i dag nye EU-regler som forpligter medlemsstaterne til at sætte ind på tre fronter, nemligretsforfølgningaf forbrydere, som er ansvarlige for menneskehandel,beskyttelseaf ofre ogforebyggelseaf forbrydelserne. Kommissionen vil også snart tage skridt til at udnævne en EU-koordinator for bekæmpelse af menneskehandel for at gøre EU's politik til bekæmpelse af menneskehandel mere effektiv, synlig og sammenhængende, herunder i forbindelse med indsatsen for at gøre noget ved de grundlæggende årsager til problemet og samarbejdet med tredjelande.

  Forslaget vil også tilnærme medlemsstaternes nationale regler om forbrydelse og straf. Forbrydere vil blive retsforfulgt, selv om de begår forbrydelser i udlandet. Politiet og de retslige myndigheder skal have de rette efterforskningsværktøjer stillet til rådighed til at kunnebekæmpe organiseretkriminalitet.Ofreskal tilbydes logi og lægehjælp, så de kan komme sig, og de skal tilbydes vidnebeskyttelse, så de ikke er bange for at vidne mod gerningsmændene. De skal have gratis retshjælp under hele retssagen, også til at rejse erstatningskrav.

  NB. Danmark er grundet sit retlige forbehold ikke umiddelbart omfattet af Kommissionens forslag.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen