Sti

Styrket retssikkerhed omkring internationale ægteskaber
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

24/03/2010

En kvinde fra Østrig gifter sig med en britisk mand i Storbritannien. Parret får en søn og bor sammen i Østrig i to år. Derpå forlader han hende, og hun ønsker så at blive skilt. Hun ved bare ikke, hvilken lovgivning der gælder for skilsmissen. Kan hun blive skilt ifølge østrigsk lovgivning, eller det den Storbritanniens lovgivning der er gældende? Hvert år står mange tusinde europæere i denne vanskelige situation, fordi EU-landene hver især har deres egen ordning for, hvilket lands lovgivning der er gældende ved skilsmisse. Kommissionen har i dag fremsat et forslag til en konkret løsning på dette problem i form af en lov, som giver ægtepar mulighed for selv at vælge, hvis lands lovgivning der skal være gældende for deres skilsmisse.

  Kommissionen forslag vil være til stor hjælp for ægtepar af forskellig nationalitet, ægtepar, som bor hver for sig i forskellige lande, og ægtepar som bor sammen i et land, der ikke er deres eget.Formålet er at sikre børnenes tarv og beskytte den svageste partner ved skilsmisse. Hvert år indgås der omkring 300 000 internationale ægteskaber i EU. Det forslag, der fremsættes i dag, er en respons på en anmodning fra 10 medlemsstater (Bulgarien, Frankrig, Grækenland, Italien Luxembourg, Rumænien, Slovenien, Spanien, Ungarn og Østrig); det er første gang i EU's historie, at ordningen for forstærket samarbejde bringes i anvendelse.

  (Kommissionens forslag til Rådets forordning om gennemførelse af et forstærket samarbejde om den gældende ret i skilmisse- og separationssager offentliggøres nedenfor så snart det foreligger i en endelig udgave).

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen