Sti

" Tegn mig en rettighed!" - EU markerer 20-årsdagen for FN-konventionen om barnets rettigheder
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

20/11/2009

20-årsdagen for konventionen om barnets rettigheder er emnet for den plakatkonkurrence, som næstformand, Jacques Barrot, lancerer i dag den 20. november 2009. Unge i EU i alderen 10-18 år opfordres til at lave en plakat om en af de rettigheder, der er nedfældet i konventionen. Formålet med konkurrencen er at give de unge europæere et bedre kendskab til deres rettigheder, så de er bedre rustet til at forsvare dem.

  De bedste plakater vil blive vist på webstederne for Kommissionens repræsentationer i medlemsstaterne og på Europa, internetportalen til EU. De vil måske desuden indgå i kommende EU-kampagner.

  Baggrund

  EU markerer 20-årsdagen for FN-konventionen om barnets rettigheder (UNCRC) – den mest universelle ratificerede menneskerettighedsrtaktat. Konventionen er den første internationale legalt bindende instrument med etablerede minimumsstandarder for beskyttelse og sikkerhedsforanstaltninger for områder for civile, politiske, sociale, økonomiske og kulturelle rettigheder for børn over hele verden.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen