Sti

Kommissionen vil effektivisere det europæiske asylsystem
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

21/10/2009

Europa-Kommissionen har foreslået en bedre beskyttelse og mere effektivt asylsystem og har bragt følgende på bane:

- Forslag til Europa Parlamentets og Rådets direktiv om fastsættelse af minimumsstandarder for anerkendelse af tredjelandsstatsborgere eller statsløse som flygtninge eller som personer, der af anden grund behøver international beskyttelse, og indholdet af en sådan beskyttelse. 

- Forslag til Europa Parlamentets og Rådets direktiv om fastsættelse af minimumsstandarder for procedurer om anerkendelse og inddragelse af flygtninges status i medlemslandene.

  Disse forslag har til formål at sikre mere harmonisering og bedre materielle og processuelle normer for beskyttelse. Hensigten er at opnå fremskridt hen imod oprettelsen af en fælles asylprocedure og en ensartet status, som krævet af Haag-programmet.

  Om direktiverne forventes følgende:

  • forenklede beslutningsprocedurer og mere robuste afgørelser i første instans, hvilket forhindrer misbrug • strømlinede procedurer for tildeling af rettigheder og dermed forbedret effektivitet af asylprocessen • sammenhæng med de standarder, der er udviklet siden vedtagelsen af direktivet i EF-domstolens og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols kendelsespraksis. For asylproceduredirektivet forventes følgende foranstaltninger: • forbedret sammenhæng mellem EU's asyl-instrumenter • forenklede processuelle begreber og midler • forbedret kvalitet af asyl beslutningsproces gennem "frontloading" tjenester, rådgivning og ekspertise samt at tilskynde medlemsstaterne til at levere robuste afgørelser i første instans inden for en rimelig tid.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen