Sti

Plakatkonkurrence om "Børns ret til beskyttelse" - præmieoverrækkelser
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

19/11/2008

Arrangementet er en opfølgning på et lignende initiativ i 2007, hvor mere end 6.000 hold unge fra hele EU deltog i konkurrencen EU og antidiskrimination. Konkurrencen er for børn og unge i alderen 10-14 og 15-18 år. Titlen i år er Børns ret til beskyttelse. Konkurrencen blev lanceret torsdag den 31. juli af Europa-Kommissionens næstformand, Jacques Barrot, der er ansvarlig for retlige anliggender, frihed og sikkerhed. I Danmark koordineres den af Institut for Menneskerettigheder i samarbejde med Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark.

  Der indkom i år 61 plakater fra skoler i hele Danmark. De indkomne forslag blev bedømt mandag den 10. november af en jury bestående af :

  Carsten Skjoldborg, Ungdomsbyen
  Birgitte Kofoed Olsen, Institut for Menneskerettigheder
  Mikkel Lomborg kendt fra DR1 børneudsendelsen "Skæg med tal"
  Berit Krøyer Rasmussen, CIRIUS
  Marco Evaristti, kunstner
  Lissi Højer Vilhelmsen, Europa-Kommissionens Repræsentation

  Indenfor de to alderskategorier skulle der udtrækkes vindere af hhv. en 1., 2. og 3. præmie. Præmierne blev overrakt i Europa-Huset af Mikkel Lomborg den 19. november 2008 - dagen før den internationale dag for børns rettigheder.

  Mikkel Lomborg, som tillige har påtaget sig hvervet som ambassadør for børns rettigheder, havde til dagen skrevet en sang, som han præsenterede for de glade vindere.

  Konkurrencen afholdtes ikke kun i Danmark, men i hele Europa, dvs. i alle 27 medlemslande. De to danske vindere af første præmierne er gået videre til en europæisk konkurrence for at dyste mod vinderne af førstepræmierne fra de øvrige 26 medlemslande. De seks vinderhold på EU-plan inviteres på et 2-dages besøg i Bruxelles fra den 7. - 9. december 2008, hvor de udover at deltage i den formelle prisoverrækkelse under ledelse af Europa-Kommissionens næstformand Jacques Barrot også får lejlighed til at se og opleve Bruxelles og EU-institutionerne.

  19. november 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen