Sti

Fremskridt imod fuld visumfritagelse med tredjelande
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

23/07/2008

Europa-Kommissionen har vedtaget sin fjerde rapport om visse tredjelandes opretholdelse af visumkrav i strid med gensidighedsprincippet. Rapporten viser, at der gjort yderligere fremskridt hen imod fuld visumgensidighed.

  Kommissær med ansvar for retfærdighed, frihed og sikkerhed Jacques Barrot understregede, at gensidighedsmekanismen er nyttig, og at rapporten tydeligt viser, at dialogen med tredjelande inden for rammerne af den nye mekanisme for visumgensidighed igen har vist sig at være effektiv, idet alle EU-borgere nu visumfrit kan indrejse i yderligere tre lande. I rapporten foreslås det imidlertid også, at der træffes gengældelsesforanstaltninger, når der ikke er sket tilstrækkelige fremskridt. Han tilføjede, at det er uacceptabelt, at statsborgere fra visse tredjelande visumfrit kan rejse ind i EU, mens nogle af EU-borgerne ikke kan gøre det samme til disse lande.

  De vigtigste konklusioner i rapporten viser, at der er opnået fuld gensidighed over for Israel, Malaysia og Paraguay. Derudover har Kommissionen opnået betydelige fremskridt i dialogen med Canada, Australien og Brasilien om visumfritagelse.

  Der er ikke sket fremskridt i forhold til Japan, Panama, Singapore og USA. Hvad angår USA er borgerne i tolv EU-medlemslande fortsat visumpligtige, hvis de skal rejse ind i USA. Kommissionen foreslår dog, at der træffes gengældelsesforanstaltninger - dvs. midlertidig genindførelse af visumkravet for amerikanske statsborgere med diplomatpas og officielle pas - fra 1. januar 2009, hvis der ikke sker fremskridt.

  Rapporten vil være at finde her på siden, så snart den bliver offentliggjort.

  23. juli 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen