Sti

International dag mod narkotikamisbrug og narkotikahandel
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

26/06/2008

Europa-Kommissionen lancerer i dag en evaluering af den indsats, det internationale samfund har gjort for at bekæmpe narkotika. Dagen blev første gang lanceret af FN i 1987.

  Evalueringen sker som følge af den politiske enighed, som FN's medlemslande nåede frem til i 1998 på de Forenede Nationers generelforsamlings ekstraordinære samling. Ti år senere skal resultatet af denne evaluering tjene til at tage de internationale mål for bekæmpelse af narkotika og landenes politiske tilsagn op til fornyet overvejelse.

  Næstformand Jacques Barrot, som har ansvaret for området retfærdighed, frihed og sikkerhed, har i denne anledning afgivet en erklæring: "Hvis der skal findes en effektiv løsning på narkotikaproblemet, må strategier baseres på facts og kunne tilpasses i takt med nye forhold; det er ikke et spørgsmål om ideologi eller politiske dogmer, men om at finde løsninger, der fungerer i praksis".

  Kommissionen tillægger derfor den endelige evaluering af den første fireårige handlingsplan (2004-2008) og lancering af den næste handlingsplan (2009-2012), som omsætter narkotikastrategien 2005-2012 til konkrete foranstaltninger, særlig stor betydning.

  Endvidere offentliggør Kommissionen en eurobarometer om unges holdning til forskellige former for narkotika.

  26. juni 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen