Sti

Fælles indvandrings- og asylpolitik i Europa
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

17/06/2008

Europa-Kommissionen præsenterer i dag en fælles indvandringspolitik og og en politisk plan for et asylsystem for Europa. Formålet med planen for asylpolitik er blandt andet at forbedre adgangen til beskyttelse i EU, opnå højere beskyttelsesstandarder og et højere niveau af solidaritet og ansvar i medlemslandene. På indvandringsområdet foreslår Kommissionen fælles basis principper og metoder baseret på tre centrale begreber: velstand, solidaritet og sikkerhed.

  Den politiske handlingsplan for asylpolitik beskriver de metoder som Kommissionen har til hensigt, at foreslå for at kunne færdiggøre anden fase af det fælles europæiske asylsystem (CEAS).

  På indvandringsområdet foreslår Kommissionen 10 principper, som skal være grundlaget for den fælles politik. Disse ti principper er grupperet under tre søjler: velstand, solidaritet og sikkerhed. Her kommer Kommissionen omkring illegal indvandring, integration, visum, grænsekontrol, menneskehandel (trafficking), sort arbejde og samarbejde med tredjelande.

  Begge meddelelser tager fat på de resterende elementer vedrørende indvandring og asyl i Haag-programmet.

  Pressekonference med Kommissær Jacques Barrot om integrations- og asylpakken - SE DEN HER

  17. juni 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen