Sti

Opfølgning på EU-strategi om børns rettigheder
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

26/05/2008

Europa-Kommissionen har udviklet forskellige konkrete politikker og programmer for børns rettigheder. Tilsammen dækker de et bredt udsnit af relevante områder som, trafficking af børn og seksuelt misbrug, vold mod børn, diskrimination, fattigdom, børnearbejde, social eksklusion, helbred og uddannelse

  Nogle af de vigtigste tiltag Kommissionen har foretaget angående børns rettigheder det seneste år har blandt andet været at få vedtaget at medlemslandene skal reservere nummeret 116 til et europæisk telefonnummer til brug ved hasteopkald angående forsvundne børn.
  Derudover hjælper Kommissionen i øjeblikket med at få oprettet en offentlig-privat mekanisme til at spore elektroniske betalinger ved køb af billeder af seksuelt misbrugte børn over internettet.

  Et af de seneste initiativer støttet af Europa-Kommissionen var "Safer Internet Day" den 12. februar 2008. Formålet var at skabe fokus på den sikre og etiske måde, at bruge information og kommunikations teknologier på.

  I 2007 blev det første europæiske forum om børns rettigheder afholdt i Berlin, hvor temaet blandt andet var hvordan man beskytter børn mod seksuel udnyttelse. Det andet forum blev afholdt den 4. marts 2008, hvor der blev diskuteret børnefattigdom, med speciel opmærksomhed på roma-børns situation.

  Eurobarometer undersøgelse:
  Samtidig er resultaterne af en ny Eurobarometer undersøgelse om børns rettigheder blevet offentliggjort i dag. For første gang er undersøgelsen kun blevet foretaget blandt unge mennesker (15-18 år).
  Størstedelen (67 %) af de unge der blev spurgt, var bevidste om, at der fandtes specielle rettigheder for mennesker under 18. Endvidere blev de spurgt, hvilke områder der burde have top prioritet i deres land - her mente næsten en fjerde del af de spurgte, at vold mod børn var det vigtigste problem.

  26. maj 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen