Sti

Europas Kvinders Pris 2008
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

07/04/2008

Den 7. april tildeles Europas Kvinders Pris en kvinde, der har bidraget væsentligt til at udvikle det europæiske fællesskab. Prisoverrækkelsen sker ved en konference med fokus på menneskehandel og prisvinderen vil først blive offentliggjort på selve konferencen, som finder sted kl. 14 - 17 i Europa-Huset, Gothersgade 115, 1123 København K.

  Om prismodtageren

  Instruktør Anja Dalhoff har med sine dokumentarfilm "Når månen er sort" og "Natasha is not for sale" sat fokus på problemet menneskehandel - trafficking - i en dansk sammenhæng og har markeret sig på dansk, europæisk og globalt plan. Anja Dalhoff er uddannet sig ved Roskilde Universitets-Center og har endvidere været producerassistent ved B&U afdelingen DR-TV. Filmen "Når månen er sort" er et projekt som det tog Anja Dalhoff to år at lave og som har ført hende vidt omkring både i Danmark og i udlandet. Anja Dalhoff har selv holdt foredrag og vist filmen på biblioteker, i AOF, på skoler, ved Amnesty arrangementer, 8. marts arrangementer, politi, sygehuse, kvinde-organisationer, konferencer o.l. Filmen har deltaget på filmfestival i Göteborg og i Estland. I november 2007 deltog Anja Dalhoff i en konference for 300 baltiske politifolk i Finland, hvor filmen også blev vist.

  Der er et stort behov for at fortælle historier om menneskehandel. Med det tidssvarende filmmedium, og sit store engagement har Anja Dalhoff vist, at det på nuanceret og præcis vis kan lade sig gøre at appellere til mange forskellige målgrupper i ind- og udland. For denne indsats tildeles Europas Kvindes Pris 2008 Anja Dalhoff.

  Se klip fra filmen "Trapped" på CNN's hjemmeside

  ---

  Formand for Europas Kvinders Pris i Danmark, Inge Dahlgaard udtaler: "Hvert år sælges mere end 600.000 mennesker i Europa. Over 80 pct. af dem er piger og kvinder, hvoraf langt størsteparten handles med henblik på prostitution. I Danmark arbejdes der på flere fronter på at bekæmpe menneskehandel og det var derfor oplagt for Europas Kvinders Pris, at gøre menneskehandel til temaet for dette års konference, og at tildele prisen til en kvinde, som har gjort en aktiv indsats indenfor dette området."
  På konferencen vil der være taler af flere kvinder, der har engageret sig i kampen mod trafficking heriblandt medlemmer af Europa-Parlamentet Britta Thomsen og Karin Riis-Jørgensen samt stand-up komiker og erhvervsjurist Mette Frobenius. Blandt tidligere prismodtagere kan nævnes Inge Genefke, Helle Degn og Lykke Friis.

  Rina Valeur Rasmussen, Næstformand i Europas Kvinder pris supplerer: "Europarådets konvention mod menneskehandel trådte i kraft 1. februar 2008 og betragtes som en milepæl i Europas bestræbelser på at bekæmpe moderne slaveri. Der sker bl.a. ved at kriminalisere seksuel udnyttelse og beskytte ofrene for menneskehandel samt give mulighed for retsforfølgelse af menneskehandlerne."

  Konferencen organiseret af Europas Kvinders Pris i samarbejde med Europa-Kommissionens Repræsentation i København og Europabevægelsen.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen