Sti

EU fællesstandarder for modtagelse af asylansøgere: sammenligning mellem medlemslandene
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

26/11/2007

Medlemslandenes implementering af direktivet om minimumsstandarder for modtagelsen af asylansøgere er blevet evalueret. Europa-Kommissionen offentliggør sin evalueringsrapport i dag.

  Direktivet omtales hyppigt som direktivet om modtagelsesforhold. Evalueringsrapportens resultater vil, sammen med konklusionerne efter høringen om grønbogen om fremtidens europæiske asylpolitik, som for nyligt blev lanceret af næstformand Franco Frattini, danne grundlag for en mere harmoniseret lovramme omkring modtagelsesforhold. Dette er i overensstemmelse med Haag-programmet.

  Næstformand Frattini udtalte i forbindelse med rapporten: "Direktivet er blevet nøje implementeret i størstedelen af medlemslandene og har bidraget til at tilnærme de nationale standarder for modtagelsen af asylansøgere. Det er en prioritet for Kommissionen at skabe en fælles standard for betingelserne ved modtagelsen af asylansøgere. Næste år har jeg derfor til hensigt at fremsætte yderligere ændringsforslag til direktivet, for at skabe yderligere harmonisering af niveauet og omfanget af betingelserne ved modtagelsen i medlemslandene."

  Danmark og Irland er ikke omfattet af direktivet på grund af deres nationale forbehold overfor retlige- og indre anliggender.

  26. november 2007

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen