Sti

Høje tal for narkotikarelaterede dødsfald og stigende kokainbrug
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

22/11/2007

Efter i mere end et årti at have oplevet et stigende stofmisbrug ser Europa nu ud til at være på vej ind i en mere stabil fase, siger EU's narkotika-overvågningscenter. Ikke alene er der tegn på, at heroinbrugen og den intravenøse brug generelt er blevet mindre udbredt, men nye data tyder også på, at omfanget af cannabisbrug nu er ved at stabilisere sig efter en periode med vedvarende stigning.

  Ikke desto mindre skæmmes de positive meldinger fra EU's beretning om narkotikasituationen af høje tal for narkotikarelaterede dødsfald og en stigende kokainbrug.

  22. november 2007

  FAKTA

  • Cannabis: Brugen er ved at stabilisere sig, og der er tegn på, at stoffets popularitet blandt de unge er vigende. Men intensiv brug af cannabis vækker bekymring på det sundhedsmæssige område - op mod 3 millioner mennesker menes at bruge stoffet dagligt, eller næsten dagligt.

  • Kokain: Skønnene stiger igen. Ca. 4,5 millioner europæere angiver at have brugt dette stof det sidste år. Et rekordstort antal beslaglæggelser af kokain i Europa: 107 ton i 2005, en stigning på over 45% i forhold til de beslaglagte mængder i 2004.

  • HIV: Samlet positiv vurdering, men 3 500 nye smittede blandt intravenøse stofbrugere i 2005 understreger behovet for en fortsat indsats. Op mod 200 000 intravenøse stofbrugere lever med hiv. Op mod 1 million mennesker liver med HCV, 'Europas skjulte epidemi'.

  • Dødsfald: Europa risikerer at ikke at kunne leve op til målene om at reducere narkotikarelaterede dødsfald. Mellem 7 000 og 8 000 dødsfald om året på grund af overdosis, og de seneste data peger ikke i retning af nogen nedadgående tendens.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen