Sti

Kampen mod terror: EU's evne til at beskytte borgerne mod terrortruslen styrkes
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

06/11/2007

Kommissionen har i dag vedtaget en ny pakke af forslag, der skal forbedre EU's muligheder for at bekæmpe terrorisme. De forslag, der indgår i pakken, drejer sig om kriminalisering af oplæring i at begå terrorhandlinger, rekruttering til at begå terrorhandlinger og offentlig opfordring til at begå en terrorhandling.

  Desuden sigter foranstaltningerne mod at forhindre terroristers brug af sprængstoffer og et forslag til direktiv adresserer anvendelsen af oplysninger om flypassagerer i forbindelse med de retshåndhævende myndigheders efterforskning.

  Pakken omfatter også en rapport om gennemførelsen af et af de vigtigste juridiske instrumenter i EU's arsenal af lovgivning til bekæmpelse af terrorisme.

  I forbindelse med vedtagelsen af de nye foranstaltninger udtalte Franco Frattini, kommissær for retlige anliggender, frihed og sikkerhed, at: "Terrorisme udgør fortsat en trussel mod EU's politiske grundlag og mod borgernes liv og velfærd". EU's territorium blev udsat for voldelige angreb i Madrid i marts 2004 og i London i juli 2005. Mange andre terrorangreb er i de seneste år blevet afværget i Østrig, Danmark, Frankrig, Tyskland og Det Forenede Kongerige. Franco Frattini tilføjede: "Ingen af vores medborgere kan vide sig sikker mod denne trussel, og terrorismen kan også ramme EU-borgere og EU-interesser i udlandet. Terroristerne vil slå til på de mest kritiske tidspunkter og med de midler, som giver den største virkning. Vi kan ikke tillade os at slappe af, vi er nødt til at blive ved med at forsøge at finde den rette balance mellem at være opmærksom på truslen og træffe passende og forholdsmæssige foranstaltninger for at forebygge denne trussel, både på europæisk plan og på nationalt plan. Vores mål er fortsat at skabe ligevægt mellem borgernes grundlæggende ret til sikkerhed og retten til livet og andre grundlæggende rettigheder, herunder retten til privatlivets fred og proceduremæssige rettigheder."

  6. november 2007

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen