Sti

Europa får et blåt "green card"
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

23/10/2007

Europa skal blive bedre til at tiltrække højt-uddannet arbejdskraft. Samtidig skal indvandrere, som bor og arbejder lovligt i Europa, have styrket deres rettigheder.

  23. oktober 2007

  Ifølge Kommissionens forslag - som er de første af i alt fem forslag forvarslet i Kommissionens politikplan for lovlig migration - skal EU tiltrække velkvalificeret arbejdskraft ved at udstede såkaldte "blå kort" til immigranter med særlige kvalifikationer. Det gælder om at få fat i den mest eftertragtede og veludannede arbejdskraft, hvis EU også fremover skal være en førende konkurrencedygtig økonomi. EU skal imidlertid ikke bidrage til yderligere "hjerneflugt" fra udviklingslandene og derfor introduceres samtidig et sæt etiske retningslinjer for rekruttering fra de tredjelande, som selv mangler kvalificeret arbejdskraft.

  Det blå kort skal give mulighed for at bo og arbejde i EU i en periode på to år, med mulighed for forlængelse. Målsætningen er at takle Europas demografiske udfordringer ved at tiltrække omkring 20 millioner velkvalificerede personer fra tredjelande.

  * Danmark er i medfør af sit retlige forbehold ikke omfattet af de nye forslag, ligesom Storbritannien og Irland står udenfor.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen