Sti

Diplomatisk og konsulær beskyttelse uden for EU
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

02/08/2007

Når europæere rejser til andre dele af verden, har de ret til diplomatisk og konsulær beskyttelse fra alle 27 EU-lande.

  Endelig står ferien for døren. Så skal der dases under palmerne og drikkes cocktails. Men hvad nu, hvis din drømmeferie bliver til et mareridt? Hvad gør du, hvis du kommer i alvorlige vanskeligheder i et andet land?

  En undersøgelse pdf - 3 MB [3 MB] viser, at halvdelen af alle europæere har planer om at rejse til lande uden for EU inden for de næste tre år. Men kun få europæere ved, at de kan få hjælp fra andre EU-landes ambassader og konsulater, hvis de havner i en nødsituation.

  Som EU-borger kan du få diplomatisk og konsulær beskyttelse fra et hvilket som helst af de 27 EU-lande, hvis du kommer ud for en alvorlig ulykke eller et voldeligt overfald. Hvis dit eget land ikke er repræsenteret på stedet (ambassade, generalkonsulat, konsulat eller æreskonsul), kan du ved at dokumentere, at du er EU-borger, få ret til bistand fra de andre 27 EU-landes faste repræsentationer. Du kan få hjælp, hvis du bliver anholdt eller fængslet, hvis du kommer ud for et dødsfald, eller hvis du mangler hjemtransport. Når der virkelig er tale om en nødsituation, kan du også få økonomisk hjælp.

  Det er vigtigt at huske på, at du kan henvende dig til ambassader og konsulater, men ikke til EU's delegationer, da de hverken kan give dig diplomatisk eller konsulær beskyttelse - det kan kun medlemslandene selv.

  Du kan ringe til EUROPE DIRECT på 00800 6 7 8 9 10 11 fra et hvilket som helst sted i EU og få gratis rådgivning om dine rettigheder og muligheder for hjælp.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen