Sti

Indførelse af en europæisk dag mod dødsstraf
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

19/06/2007

Dødsstraffen er et brud på den mest grundlæggende menneskerettighed, nemlig retten til liv. Set fra et europæisk perspektiv er der intet, der berettiger dødsstraf, uanset om den betragtes som effektiv i kriminalitetsbekæmpelsen eller ej. En sådan praksis er etisk uacceptabel, grusom, juridisk forkert og risikerer alt for ofte at føre til, at uskyldige dræbes uden mulighed for at gøre det om.

  Derfor har Kommissionen i dag fremlagt et udkast til en fælles erklæring, om at gøre den 10. oktober til den årlige europæiske dag mod dødsstraf.

  I 2006 blev 1.591 mennesker henrettet og mindst 3.861 blev dømt til døden. Selvom over halvdelen af verdens lande i praksis har afskaffet dødsstraffen, vækker den udbredte anvendelse af dødsstraf på verdensplan stadig bekymring. Dens afskaffelse er derfor et af de højest prioriterede menneskerettighedsområder i EU's forbindelser med tredjelande og i internationale organer som f.eks. FN.

  EU er i front i den verdensomspændende indsats for at afskaffe dødsstraffen - en indsats som i dag er så påtrængende og nødvendig som nogensinde.

  19. juni 2007

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen