Sti

Kommissionens investeringsplan for Europa
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

26/11/2014

Foto©stockphoto/Thinkstock

Foto©stockphoto/Thinkstock

Kommissionen har fremlagt en investeringsplan på godt 2.350,- mia. kr for at få væksten i Europa i gang igen og få flere folk i arbejde.
I Danmark ligger der særlige vækstmuligheder i investeringer i industrien.  Endvidere kunne de langsigtede vækstmuligheder styrkes gennem bedre resultater i uddannelsessektoren og gennem at øge beskæftigelseschancerne for personer på kanten af arbejdsmarkedet.  Danmark opbyggede et stort investeringsunderskud under den økonomiske krise, men har siden 2012 styrket investeringerne mærkbart, blandt andet i form af høje investeringer i energisektoren, med det ambitiøse sigte at omstille Danmark fuldt ud til vedvarende energikilder i 2050.

  Ifølge Europa-Kommissionens overslag vil de foreslåede foranstaltninger tilsammen kunne øge EU's BNP med 330 — 410 mia. EUR over de næste tre år og skabe op til 1,3 millioner nye jobs 
   
  Planen bygger på tre overordnede indsatsområder

  • oprettelse af en ny europæisk fond for strategiske investeringer (EFSI), med offentlige midler som garanti, til at mobilisere yderligere investeringer for mindst 315 mia. EUR over de næste tre år (2015-2017)
  • etablering af en troværdig projektforberedelse kombineret med et bistandsprogram for at kanalisere investeringer derhen, hvor der er størst behov for dem
  • en ambitiøs køreplan for at gøre EU mere attraktiv for investeringer og fjerne lovgivningsmæssige flaskehalse.

  Fakta:

  Hvorfor er plan...?
  Hvor kommer pengene fra...?
  ...og til hvad?
  Et bedre investeringsklima
  Spørgsmål og svar om planen

  Baggrund:
   
   
  Kommissionens formand sammen med kommissær Katainen - Kommissær for arbejdspladser, vækst, investering og konkurrenceevne og Hoyer - formand for Investeringsbanken, fremlagt investeringsplanen for Europa - dette skete i Europa-Parlamentet.
  Juncker lovede ved sin tiltrædelse som formand for Kommissionen, at præsentere en investeringspakke på inden jul - dette skete allerede i dag onsdag den 26. november!

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 09/12/2014  |Til toppen