Sti

Det Europæiske Råd i Ypres/Bruxelles den 26.-27. juni 2014 - Konklusioner
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

27/06/2014

Jean-Claude Junckerindstillet af EU-lederne til at efterfølge Barroso som formand for Kommissionen!
Læs de samlede topmøde-konklusioner -  Klik her...
Stats- og regeringscheferne besluttede ligeledes at mødes igen den 16. juli for at besætte de andre EU-topposter...

  Topmødet handlede bl.a. om: Det Europæiske Semester, energisikkerhed, retlige og indre anliggender (post-Stockholmprogrammet), Ukraine samt om udnævnelse af den kommende Europa-Kommission.
  Torsdag den 26. juni 2014 mindes EU-lederne begyndelsen på Første Verdenskrig med en højtidelighed og en middag i byen Ypres.

  Dagsorden:


  FRIHED, SIKKERHED OG RETFÆRDIGHED

  • Det Europæiske Råd vil udforme strategiske retningslinjer for den lovgivningsmæssige og operationelle programudformning inden for området med frihed, sikkerhed og retfærdighed.

  VÆKST, KONKURRENCEEVNE OG BESKÆFTIGELSE

  • A) Det europæiske semester
   Det Europæiske Råd vil udveksle synspunkter om de foranstaltninger, der skal iværksættes på nationalt plan, og godkende landespecifikke henstillinger med henblik på at vejlede medlemsstaterne i forbindelse med deres strukturreformer, beskæftigelsespolitikker og nationale budgetter, for således at afslutte det europæiske semester.
   Det Europæiske Råd vil endvidere vende tilbage til spørgsmålet om målrettet regulering og nå til enighed om yderligere skridt både på nationalt plan og på EU-plan.
  • B) Klima og energi
   Det Europæiske Råd vil vende tilbage til klima- og energipolitikken med henblik på at træffe en endelig beslutning om den nye politikramme hurtigst muligt og senest i oktober 2014. Det vil i den forbindelse:
   • drøfte måder, hvorpå EU's energiafhængighed kan nedbringes, på grundlag af den omfattende plan, som Kommissionen har fremlagt, og Kommissionens dybtgående undersøgelse af EU's energisikkerhed
   • gøre status over de fremskridt, der er gjort inden for klima- og energipolitik siden mødet i marts.

  ANDRE PUNKTER

  • Det Europæiske Råd vil eventuelt også tage specifikke spørgsmål vedrørende eksterne forbindelser op i lyset af udviklingen på den internationale scene

  Baggrund:

  Det Europæiske Råds møder ledes af Herman Van Rompuy, formand for Det Europæiske Råd og finder sted i Bruxelles i Justus Lipsius-Bygningen med bistand fra Generalsekretariatet for Rådet.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 09/12/2014  |Til toppen