Sti

EU @ Folkemødet på Bornholm
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

13/06/2014

Foto@Ann Louise Hagevi / dreamstime.com

Foto@Ann Louise Hagevi / dreamstime.com

Europa-Huset bidrager igen i år med levende EU-debat under Folkemødet på Bornholm i dagene 12.-15. juni.
Vi præsenterer en perlerække af gode debattører og sjove aktiviteter i Europa-Husets telt C27 på Cirkuspladsen.

  EU@Bornholm - det sker:

  Vi afholder bl.a. arrangementer sammen med Tænketanken Europa (Debat om retsforbeholdet og Fremtidens velfærd, EU og mobiliteten), CONCITO (Ferierejse i Europa – på landjorden) og Europe Direct for Borgere og Civilsamfund i Danmark (Frivillig spejder mod fremtiden). I sidstnævnte arrangement møder Connie Hedegaard den nye generalsekretær for de grønne pigespejdere.

  Værd at nævne er også debatten "De der nede i Bruxelles – Det er også os". Debatten op til Europa-Parlamentsvalg viste, at mange politikere og vælgere mener, at "de dernede i Bruxelles" ikke skal bestemme så meget, som de gør i dag, men når der træffes beslutninger i EU, sidder Danmark med ved bordet. Alligevel taler man hele tiden om, at EU har besluttet dette eller hint i stedet for at tale om, hvem i EU, der har taget beslutningen. Vi har derfor bedt de helt centrale danske aktører i EU – en minister (skatteminister Morten Østergaard), en EU-kommissær (Connie Hedegaard), en parlamentariker (NN) og et folketingsmedlem (formanden for Folketingets Europaudvalg Eva Kjer Hansen) fortælle, hvordan de oplever deres rolle i EU-systemet og den indflydelse de og Danmark har?

  Fredag morgen, den 13. juni griber Connie Hedegaard mikrofonen og spørger DR's EU-korrespondent Ole Ryborg, hvad medierne kan gøre for at forbedre deres EU-dækning.

  Følg også med på vores app, på facebook, twitter, Instagram samt på #EUiDK

  Deltag også i vores billede-konkurrencen #EUpåFM

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 09/12/2014  |Til toppen