Sti

Det Europæiske Råd i Bruxelles den 22. maj 2013 - Topmøde resultat
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

22/05/2013

Helle Thorning taler med pressen ved topmødet

Helle Thorning taler med pressen ved topmødet

EU's ledere var onsdag den 22. maj til topmøde for bl.a. at tale om økonomi, energi og beskatning.
På energi-området understregede lederne, at udbuddet af økonomisk overkommelige og bæredygtig energi er afgørende for at understøtte konkurrenceevnen, beskæftigelsen og vækst.
På beskatnings-området fokuseret lederne om en effektiv måder at bekæmpe skatteunddragelse og skattesvig - se topmøde-konklusionerne her

  Læs mere om topmøde-resultaterne på vores blog

  I et brev til EU-landene beskrev José Manuel Barroso forud for topmødet nogle af de aktuelle spørgsmål, som EU skal tage fat om, nemlig høje energipriser og skattesnyd:


  Energi

  Energimarkedet er opsplittet, og EU kan ikke udnytte fordelene ved energieffektivitet fuldt ud, f.eks. i form af billigere og renere kilder. Det har ført til meget forskellige energipriser i EU.

  Hvis vi gennemfører det indre marked for energi, kan vi få bugt med disse forskelle, især hvis vi samtidig fører EU's lovpakke om energireformen ud i praksis. Vi skal også sætte mere skub i bæredygtige private og offentlige investeringer i energiinfrastruktur.

  EU er nødt til at diversificere sine energiforsyninger. Det kræver, at vi går over til nye internationale kilder. EU-landene må også finde en mere samordnet tilgang til vedvarende energi og kulbrinter.

  Alt dette vil styrke erhvervslivets konkurrenceevne og sikre, at hverken virksomheder eller forbrugere betaler overpris for deres energi.

  Skattesnyd

  EU-landene skønnes at gå glip af flere milliarder euro, der er skjult i skattely. Skattesnyd gør det svært for EU-landene at øge skatteprovenuet og overholde den økonomiske planlægning.

  Ved at skabe et skattesystem, der bygger på lighed og retfærdighed, kan vi sikre, at alle - lige fra fabriksarbejderen til det store multinationale selskab - betaler et fair bidrag til finanskassen.

  Der skal gribes aktivt ind mod skattesnyd, såvel nationalt som på EU-plan og internationalt. Kommissionen foreslår at udvide rentebeskatningsdirektivets anvendelsesområde. Man vil snart komme med et forslag om at inddrage udbytte og kapitalgevinster i den automatiske udveksling af oplysninger mellem landene.

  Kommissionen opfordrer også medlemslandene til at gennemføre handlingsplanen til styrkelse af bekæmpelsen af skattesnyd og de to henstillinger om skattely og aggressiv skatteplanlægning.

  Barroso benyttede desuden lejligheden til at minde EU-landene om, at de bør indtage en stærk holdning på de kommende møder i G8 og G20 for at sætte skub i den internationale kamp mod skattesnyd.

  Læs mere på Barrosos hjemmeside

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 06/01/2014  |Til toppen