Sti

Rapport om unionsborgeres rettigheder
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

08/05/2013

Kommissionen har fremlagt rapporten om unionsborgerskab for 2013, det politiske flagskibsinitiativ i forbindelse med borgernes Europaår. I rapporten gør Kommissionen status over de seneste initiativer på området: hvad er der gjort for at hjælpe EU’s borgere med at hævde deres rettigheder? Og hvad mangler der stadigvæk at blive gjort? Rapporten om unionsborgerskab 2013 identificerer de hindringer, som fortsat gør det svært for EU’s borgere at gøre fuld brug af deres rettigheder - fra at søge job i et andet EU-land via bedre juridisk beskyttelse i hele EU til stærkere deltagelse i Unionens demokratiske liv.

  Baggrund:

  EU’s borgere udgør kernen i den europæiske integration, og deres opbakning og deltagelse er afgørende for at styrke EU's legitimitet. Det er af særlig betydning i en tid hvor EU træffer hidtil usete, og ofte smertefulde, beslutninger med henblik på at stabilisere Europas økonomi.

  I den forbindelse ser Kommissionen nærmere på, hvad EU-rettigheder betyder for borgerne og hvorledes de kan styrkes yderligere, så borgerne kan mærke fordelene ved dem i deres dagligdag.

  Rapporten om unionsborgerskab 2013 behandler spørgsmål, som borgerne selv har rejst: den bygger på resultaterne af en omfattende offentlig høring, som blev gennemført online i 2012, og feedback fra borgerne i forbindelse med de første borgerdialoger, som kommissærer, nationale og lokale politikere og medlemmer af Europa-Parlamentet har deltaget i som led i borgernes Europaår 2013. Den afspejler også resultaterne af Eurobarometer-undersøgelserne. Endelig ser den på gennemførelsen af de 25 aktioner, som den første rapport om unionsborgerskabet fra 2010 lagde op til, og meddeler 12 nye aktioner, som skal hjælpe borgerne til at gøre bedre brug af deres rettigheder i EU.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 06/01/2014  |Til toppen