Sti

Et mere demokratisk valg til Europa-Parlament i 2014
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

12/03/2013

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Kommissionen har bl.a. vedtaget en anbefaling til de europæiske politiske partier om at udpege deres kandidat til posten som formand for Europa-Kommissionen. Medlemsstaterne og de nationale politiske partier opfordres også til at sikre, at borgerne er oplyst om sammenhængen mellem de nationale og de europæiske politiske partier.

  Sidste Europa-Parlamentsvalg blev i Danmark afholdt på en søndag - Valget i 2014 vil ske i perioden 22. – 25. maj

  Baggrund:

  Valget til Europa-Parlamentet i 2014 er så meget desto vigtigere som EU er i færd med at tage store skridt hen imod skabelsen af en egentlig økonomisk og monetær union, hvis demokratiske legitimitet er af afgørende betydning. Ved valget i 2009 var den samlede valgdeltagelse på 43 %.

  Nye undersøgelser viser, at 84 % af borgerne mener, at valgdeltagelsen ville være højere hvis der forelå mere information om valget til Europa-Parlamentet, EU’s betydning for deres hverdag og kandidaternes og partiernes programmer og målsætninger.

  73 % mener også, at valgdeltagelsen ville være højere hvis de nationale politiske partier gjorde deres europæiske partitilhørsforhold klart.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 06/01/2014  |Til toppen