Sti

Topmøde om EU's budget
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

22/11/2012

Foto©Hemera/Thinkstock

Foto©Hemera/Thinkstock

EU's stats- og regeringsledere har opgivet at nå til enighed om EU's budget for 2014-20 i denne omgang. I stedet giver de formanden for Det Europæiske Råd, Herman Van Rompuy, og Kommissionens formand, José Manuel Barroso, mandat til at fortsætte forhandlingerne i de kommende uger, med henblik på at nå til enighed i starten af det nye år.

 Erklæring fra medlemmerne af Det Europæiske Råd pdf - 56 KB [56 KB]

  Baggrund:

  Den flerårige finansielle ramme fastlægger de langsigtede politiske prioriteringer og fastsætter udgiftslofter for hvert politikområde eller budgetpost. Den finansielle ramme dækker flere år (f.eks. 2000-2006 og 2007-2013) for at sikre en sund og ansvarlig finansiel planlægning og forvaltning.
  Den finansielle ramme er blevet et obligatorisk værktøj i henhold til Lissabontraktaten. 
  Formelt godkendes rammen enstemmigt af Ministerrådet, men først efter at Europa-Parlamentet har givet sit samtykke.

  Beslutninger om egne indtægter - enten indførelse af nye indtægtskategorier eller afskaffelse af kategorier - skal også godkendes enstemmigt af Rådet, men i dette tilfælde skal Europa-Parlamentet kun høres. I øjeblikket findes der tre indtægtskilder (nationale bidrag, moms-bidrag opkrævet af medlemsstaterne og importafgifter). Historisk har medlemsstaternes bidrag kun udgjort en lille del af indtægterne, men de er i de senere år steget til omkring 70 % på grund af frihandelsaftaler der har reduceret importafgifterne.

  Læs også vores blog: Danmark kan både tabe og vinde slagsmål om EU-penge

   

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 04/12/2012  |Til toppen