Sti

Toldmyndighederne i EU tilbageholder over 100 millioner forfalskede varer ved EU's grænser
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

24/07/2012

Kommissionsformand Barroso og en falsk Ferrari

Kommissionsformand Barroso og en falsk Ferrari

EU bliver dagligt bombarderet med forfalskede varer. I 2011 tilbageholdt toldmyndighederne i EU næsten 115 millioner varer, som mistænktes for at krænke intellektuelle ejendomsrettigheder. I 2010 var tallet 103 millioner. Antallet af tilbageholdte varer voksede således med 15 % i forhold til 2010 viser Kommissionens årlige rapport om toldforanstaltninger til beskyttelse af intellektuelle ejendomsrettigheder.

  Dagens rapport indeholder også statistiske oplysninger om, hvilke typer af varer, der blev tilbageholdt ved EU's ydre grænser, om deres oprindelse og om den måde, de blev transporteret på. Hovedkategorierne af varer, der blev beslaglagt af toldmyndighederne, var medicin (24 %), emballage (21 %) og cigaretter (18 %). Dagligvarer og varer, der kan være farlige for forbrugernes sundhed og sikkerhed, tegnede sig for i alt 28,6 % af det samlede antal tilbageholdte varer, mens de udgjorde 14,5 % i 2010. Stigningen i antallet af tilbageholdte postpakker fortsatte i 2011, og heraf var der 36 %, der indeholdt lægemidler.

  Det var fortsat Kina, der var hovedkilde for kopivarer, idet 73 % af alle varer, der krænkede intellektuelle ejendomsrettigheder, kom derfra. For andre varekategoriers vedkommende er andre lande dog fortsat de vigtigste kilder, f.eks. Tyrkiet for fødevarer, Panama for alkoholholdige drikkevarer, Thailand for læskedrikke og Hongkong for mobiltelefoner. Omkring 90 % af alle de tilbageholdte varer blev destrueret, eller der blev indledt en retssag for at fastslå overtrædelsen.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 24/07/2012  |Til toppen