Sti

G8-topmøde i Camp David
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

19/05/2012

Trods en tætpakket dagsorden blev der tid til at følge lørdagens Champions League-finale - Official White House Photo by Pete Souza

Trods en tætpakket dagsorden blev der tid til at følge lørdagens Champions League-finale - Official White House Photo by Pete Souza

G8-topmødet, som supplerer G20-topmødet i Mexico den 18. og 19. juni, spiller fortsat en vigtig rolle i udformningen af globale svar på globale udfordringer.

  Øverst på dagsordenen for weekendens møde i Camp David stod:

  • økonomiske og globale spørgsmål, med særligt fokus på vækst og genskabelse af tilliden
  • energi og klima
  • fødevaresikkerhed
  • Afghanistans økonomiske omstilling
  • omstillingen i Mellemøsten og Nordafrika

  Baggrund:
  EU er, sammen med Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Rusland, det Forenede Kongerige og USA, fuldgyldigt medlem af G8. Europa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, deltager for ottende gang i et G8-topmøde. Sidste års G8-topmøde fandt sted i Deauville i Frankrig, og i 2013 skal det Forenede Kongerige være vært. José Manuel Barroso deltog for første gang i G8-topmødet i Gleneagles i 2005.
  G8-topmødet i Camp David bliver første gang Frankrigs nye præsident, François Hollande, deltager i et internationalt møde, mens Vladimir Putin vender tilbage som nyindsat russisk præsident.
  G8-topmødet efterfølges af NATO-topmødet i Chicago den 20.-21. maj, hvor både José Manuel Barroso og Herman van Rompuy, formanden for Det Europæiske Råd, deltager.
  Den 18. og 19. juni er Mexico vært for det syvende G20-topmøde i Los Cabos, som umiddelbart efterfølges af De Forenede Nationers konference om bæredygtig udvikling (”Rio+20") i Rio de Janeiro i Brasilien den 20.-21. juni.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 21/05/2012  |Til toppen