Sti

Tillykke med EU
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

09/05/2012

©Stockbyte/Thinkstock

©Stockbyte/Thinkstock

Hvorfor er det lige, at busserne kører med europaflaget den 9. maj? Jo, den 9. maj er Europadagen, hvor man fejrer dannelsen af den Europæiske Union. Datoen er valgt, da det var den dag tilbage i 1950, hvor den daværende franske udenrigsminister, Robert Schuman, fremlagde planen for, hvad der senere skulle blive til den Europæiske Union. I anledning af dagen afholdes der en række arrangementer i København.

  Europa-Kommissionens Repræsentation og Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark afholder deres årlige Europa-konference den 11. maj, hvor bl.a. Formanden for det Europæiske Råd, Herman van Rompuy, og Statsminister Helle Thorning-Schmidt vil være hovedtalere.

  Den 9. maj og de 2 efterfølgende onsdage byder Cinemateket sammen med Europa-Huset på europæisk filmaften. Cinemateket viser gratis vinderfilmen samt finalisterne af LUX Film Prize 2011. Hver forestilling indledes med velkomst og introduktion. Efter filmen inviterer Europa-parlamentets Informationskontor på forfriskninger.

  I forbindelse med CPH:LITT, Københavns litteraturfestival, vil der i programmet være en seance med Europæiske Mesterfortællere.

  Nicolai Wammen, Danmarks Europaminister, vil være at findes på Knippelsbro kl. 8 om morgenen, hvor han vil deltage i en happening med temaet "EU bygger bro" arrangeret af Det danske EU-formandsskab i samarbejde med Europabevægelsen. Formandsskabet har yderligere arrangeret cykkel-events i forskellige europæiske hovedstæder under temaet "Grøn økonomi - Grøn mobilitet".

  Gedved Skole i Horsens har arrangeret en anderledes undervisningsdag, hvor elever fra 8. årgang i kommunen indtager EU's plenarsal for at udfordre hinanden på viden om EU's historie, struktur og arbejdsformer.

  Kommissions budskab på Europadagen 2012: Det er nu, vi skal vælge: vækst- og jobskabelse pdf - 117 KB [117 KB]

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 09/05/2012  |Til toppen