Sti

Barroso i København
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

23/04/2012

Kommissionens formand, Jose Manuel Barroso var mandag den 23. april i København, hvor han skulle mødes med statsminister Helle Thorning Schmidt om det danske formandskab og skulle deltage i en debat sammen med statsministeren på Københavns Universitet om Europas fremtid. Godt 450 deltog i arrangementet og debatten kan genses nedenfor.

  Michael Barnier
  Neelie Kroes
  Janez Potočnik
  José Manuel Barroso og Helle Thorning-Schmidt

  Gense debatten på Københavns Universitet - Klik her...

  Kommissionsformanden skulle under besøget i København også taler om vækst og det indre marked på et møde for nationale parlamentarikere fra Europa (COSAC). Michael Barnier – kommissær for det indre marked - deltog også i dette møde mandag ligesom Kommissæren for Miljø, Janez Potočnik og kommissæren med ansvar for EU’s digitale dagsorden, Neelie Kroes deltog tirsdag. 

  Baggrund:

  Tale af José Manuel Barroso ved møde i COSAC
  COSAC samler de nationale parlamenters Europaudvalg og repræsentanter fra Europa-Parlamentet. Europa-Kommissionens formand deltog den 23. april i COSACs møde i København, hvor han talte om ’20 års fri bevægelighed for varer, personer, tjenesteydelser og kapital’.


  José Manuel Barrosos foredrag om EUs fremtid
  Foredraget med titlen ‘EUs fremtid – den fælles vej fremad, ud af krisen og mod vækst’.
  Europa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, og den danske statsminister, Helle Thorning-Schmidt, drøftede EUs nuværende situation og fremtidsperspektiver. Derefter var der diskussion med tilhørerne.

  Program 

  • Velkomst af Ralf Hemmingsen, Rektor for Københavns Universitet
  • Adjunkt Rebecca Adler-Nissen, Institut for statskundskab, Københavns Universitet
  • José Manuel Barroso, formand for Europa-Kommissionen
  • Helle Thorning-Schmidt, Danmarks statsminister
  • Publikumsdebat

  Ordstyrer: Michael Jarlner, udlandsredaktør, Politiken 

  I anledning af det danske EU-formandskab arrangerer Københavns Universitetet i samarbejde med Politiken og Europa-Kommissionens repræsentation i Danmark denne debatserie.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 03/05/2012  |Til toppen