Sti

Fælleseuropæiske "hjemmelavet is dag" får lidt for meget vind i sejlene
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

27/03/2012

©Hemera/Thinkstock

©Hemera/Thinkstock

Pr. 1. april 2012 har Europas borgere mulighed for at foreslå lovgivning til Europa-Kommissionen direkte med det nye borgerinitiativ. Denne mulighed har en række europæiske is-entusiaster allerede udnyttet. De har i måneden op til lanceringen af borgerinitiativet indsamlet underskrifter til at opfordre Kommissionen til at lave en fælleseuropæisk "hjemmelavet is dag".

  Formanden for initiativet, italienske Carlo Topolino, udtaler til Corriere della Sera, at en fælleseuropæisk "hjemmelavet is dag" vil være med til at sætte kvalitetsprodukter på dagsordenen og kan være med til at give mejerisektoren et løft på europæisk plan. Topolino nærer ingen tvivl om, at initiativet nok skal nå de 1 million underskrifter, da de allerede er godt på vej.

  Den megen medvind, som initiativet har fået, har vakt stor forundring hos observatører af de forskellige borgerinitiativer. Den ansvarshavende for kontrol af underskrifter ved de italienske myndigheder udtaler, at de har meget fokus på falske underskrifter og netop "hjemmelavet is dag" initiativet er kommet i deres søgelys. En række underskrivere så som: Bianca Castafiore, Mastro Geppetto og Luca Brasi har vakt deres mistanke. De er nu er gået i gang med at undersøge deres identitet nærmere.

  Netop kontrollen med underskrifter har været et ømt punkt i udarbejdelsen af det nylancerede borgerinitiativ, hvorfor Europa-Kommissionen tager sagen med "hjemmelavet is dag" meget alvorligt.

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 03/07/2012  |Til toppen