Sti

Europa-Kommissionen indleder fremskyndet traktatbrudsprocedure mod Ungarn
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

17/01/2012

Foto©Istockphoto/Thinkstock

Foto©Istockphoto/Thinkstock

Europa-Kommissionens formand José Manuel Barroso har på vegne af kommissærkollegiet udtalt følgende:
Kommissionen har netop besluttet at indlede en traktatbrudsprocedure mod Ungarn vedrørende følgende tre forhold: nationalbankens uafhængighed; dommeres pensionsalder samt databeskyttelsesmyndighedens uafhængighed. Samtidig vil Kommissionen anmode de ungarske myndigheder om yderligere oplysninger omkring retsvæsnets uafhængighed.

  Dette sker som resultat af en grundig juridisk analyse, som Kommissionen med kort frist har ladet foretage.

  Det har været Kommissionens håb, at de ungarske myndigheder ville tage de nødvendige skridt til at sikre overholdelse af EU-retten. Det er endnu ikke sket, og Kommissionen har derfor besluttet at indlede en overtrædelsesprocedure.

  Beslutningerne i dag afspejler Kommissionens klare vilje til at sikre, at EU's lovgivning efterleves fuldt ud i såvel bogstav som ånd, og at der er stabile juridiske rammer i alle medlemsstater.

  Ungarn er et vigtigt medlem af den europæiske familie. Vi ønsker ikke, at der fortsat skal hvile en skygge af tvivl om Ungarns respekt for demokratiske principper og værdier. Jo hurtigere disse spørgsmål bliver afklaret, desto bedre. Jeg udtrykker min tilfredshed med, at premierminister Viktor Orban har besluttet at mødes med mig her i Bruxelles tirsdag den 24. januar for at drøfte vores bekymring.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 24/01/2012  |Til toppen