Sti

Nye programmer for bekæmpelse af svig
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

19/12/2011

Hercule III som fremmer aktiviteter vedrørende beskyttelse af EU's finansielle interesser og Pericles 2020 som skal styrke beskyttelsen af euro-sedler og euro-mønter i Europa og i verden samt bekæmpelse af falskmøntneri

  Baggrund

  Forslagene indgår i Kommissionens forslag i den næste den flerårige finansielle ramme for 2014-2020.
  Budgettet til Hercule-III-programmet er på 15 mio. euro om året, svarende til 110 mio. euro for hele perioden. Det nuværende program omfatter koordinering af aktiviteter omkring beskyttelse af EU's finansielle interesser, herunder fælles toldaktioner, uddannelse og udvikling samt adgang til specifikke it-værktøjer.
  Hercule III vil bl.a. resultere i besparelser for medlemsstaterne som følge af fælles indkøb af specialiseret udstyr og databaser samt mere effektive operationer på tværs af grænserne.
  Budgettet til Pericles-2020-programmet er på 1,1 mio. euro om året, svarende til 707 mio. euro i alt. Aktionerne under Pericles vedrører i sær nationale håndhævelsesorganer, centralbanker og pengeseddeludstedere samt retsvæsnet, banker, vekselkontorer og fabrikanter af pengeautomater. Formålet er at yde teknisk, videnskabelig og operationel assistance og uddannelse. Desuden skal programmet øge samarbejdet mellem de kompetente myndigheder og skabe mere opmærksomhed omkring falskmøntneri.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 19/12/2011  |Til toppen