Sti

EU bliver ikke skatteopkræver
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

12/09/2011

Foto©Istockphoto/Thinkstock

Foto©Istockphoto/Thinkstock

I anledning af en aktuel politisk debat om EU's rolle i det danske samfund og specielt EU's finansiering ønsker Europa-Kommissionen at gøre opmærksom på følgende:

Europa-Kommissionen har aldrig været fortaler for direkte EU-beskatning. Det vil fortsat være op til EU-medlemslandene at kontrollere opkrævning af skat. EU bliver ikke skatteopkræver. Tanker om EU-egenindtægter som foreslået i oplægget til den flerårige budgetramme drejer sig ikke om at skaffe ekstra indtægter til EU. Der er ingen intentioner om at øge skattebyrden for borgerne. Derimod er det tanken at ændre sammensætningen af de ressourcer som EU råder over. Krone for krone vil nye egenindtægter nemlig reducere budgetbidragene fra medlemslandene og bidrager dermed til et mere retfærdigt og mere transparent EU-budget.

    I øvrigt kræver enhver beslutning om EU's finansiering enstemmig tilslutning blandt medlemslandene og efterfølgende ratificering. Endvidere har EU besluttet at Europa-Parlamentet ligeledes skal tilslutte sig. Det betyder at EU's budget er underlagt meget streng parlamentarisk kontrol og at medlemslandenes suverænitet og demokratiske rettigheder respekteres strengt.

    Læs mere

    Seneste

    Flere
    Seneste opdatering: 16/09/2011  |Til toppen