Sti

Beskyttelse af skatteborgerne mod svig og korruption
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

26/05/2011

Kommissionen har vedtaget en meddelelse om beskyttelse af skatteborgernes penge. Den fremlægger en integreret strategi for bekæmpelse af svig, korruption og andre ulovlige anslag mod EU's budget.

  Baggrund:

  Ulovlige aktiviteter belaster EU's budget i medlemsstaterne såvel som på EU-plan. Sådanne aktiviteter rammer alle skatteborgere. Medlemsstaterne har for nylig sendt Kommissionen indberetninger om mistænkt svig for 279,8 mio. euro i deres lande i 2009. Mange af skatteborgernes penge går tabt som følge af svig eller korruption.

  Nationale efterforskere, anklagere og dommere arbejder allerede sammen med Det Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svig (OLAF) om at bekæmpe denne kriminalitet. De møder imidlertid alvorlige juridiske og praktiske hindringer. Kommissionen agter ikke at give op, før ulovligheder på skatteborgernes bekostning bliver effektivt bekæmpet.

  Kommissionen vil i denne embedsperiode fremlægge forslag, som giver efterforskere, anklagere og dommere har de nødvendige juridiske værktøjer til at effektivt at kunne beskytte EU's offentlige midler.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 27/05/2011  |Til toppen