Sti

Onsdag den 16. marts går startskuddet til EU's årlige udvælgelsesprøve
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

14/03/2011

Foto©Stockbyte/Thinkstock

Foto©Stockbyte/Thinkstock

Så indledes den anden årlige EU-ansættelsesprocedure for generalister inden for jura, økonomi og politikudvikling fra hele EU. For første gang vil ansøgere kunne gennemføre adgangsprøven (verbal, numerisk og abstrakt tænkning) på deres hovedsprog, for eksempel på dansk. Som noget nyt i år vil Det Europæiske Personaleudvælgelseskontor (EPSO) acceptere ansøgere, som stadig er i gang med sidste år af deres bacheloruddannelse. En anden ændring i 2011 bliver, at ansøgere med mindst seks år relevant erhvervserfaring kan starte på et højere trin end nyuddannede. 

  Onsdag den 16. marts indledes den anden årlige EU-ansættelsesprocedure for generalister inden for jura, økonomi og politikudvikling fra hele EU.

  For første gang vil ansøgere kunne gennemføre adgangsprøven (verbal, numerisk og abstrakt tænkning) på deres hovedsprog, for eksempel på dansk.

  Som noget nyt i år vil Det Europæiske Personaleudvælgelseskontor (EPSO) acceptere ansøgere, som stadig er i gang med sidste år af deres bacheloruddannelse, og ansøgere med mindst seks år relevant erhvervserfaring kan starte på et højere trin end nyuddannede.
  I 2011 skal der udvælges ca. 300 egnede kandidater, som kan blive EU-tjenestemænd i EU's institutioner.

  Udenrigsministeriet (UM) arbejder for at få flere danskere til at melde sig til stopprøven, som er første skridt i udvælgelsesprocessen. UM vil derfor være behjælpelige med information om første runde i processen og tilbyder forberedelseskurser for de danskere, der bliver udvalgt til anden runde.

  Tirsdag den 15. marts 2011 afholdt UM det sidste info-møde i samarbejde med EPSO på Roskilde Universitetscenter. Se UMs gode råd om forberedelse til prøverne samt information om at arbejde i EU på http://www.um.dk/da/menu/OmOs/InternationaleStillinger/EU/EUAnsaettelsesproever/

  Tilmeldingsfristen for deltagelse i udvælgelsen er den 14. april 2011, kl. 12.00.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 16/03/2011  |Til toppen