Sti

Lønninger til EU-ansatte
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

22/02/2011

Foto©Hemera/Thinkstock

Foto©Hemera/Thinkstock

I anledning af flere danske mediers omtale af lønninger til ansatte i EU ønsker Europa-Kommissionen at gøre opmærksom på følgende:

  Pressemeddelelse fra Europa-Kommissionen

  • Om lønniveauet generelt:
   Lønningerne i EU er på niveau med eller lidt under lønningerne i andre sammenlignelige internationale organisationer. Lønningerne er endvidere lidt lavere end for udstationerede embedsfolk fra for eksempel Danmark. Lønniveauet afspejler at EU-ansatte er nødt til at udvandre for at kunne arbejde i EU, med betydelige konsekvenser for ægtefællernes jobmuligheder. Derfor har mange EU-ansatte kun indtægt fra den ene ægtefælle.
  • Om lønstigninger:
   Lønningerne i EU vokser i takt med lønningerne for offentligt ansatte i de otte store EU-lande, korrigeret for prisudviklingen i Bruxelles, hvor de fleste EU-ansatte arbejder. Det betyder at lønningerne i EU udvikler sig i trit med lønningerne i de store EU-lande – i de senere år har det betydet at EU-lønningerne ikke har kunnet holde trit med prisudviklingen. De fire procent stigning i EU lønningerne siden 2008 skal sammenholdes med at danske statsansatte i samme periode haft en lønfremgang på 14 % iflg. Danmarks Statistik.
  • EU reformerede i 2004 løn og ansættelsesvilkårene, således at alle ansættelser siden da er sket på vilkår og til et lønniveau, der ligger tættere på niveauerne i de hjemlige administrationer. En akademiker starter med en bruttoløn på 33.000 kr og en sekretær med 19.800 kr. Marginalskatten går for de bedst lønnede op til 45 procent - og er en bruttoskat uden muligheder for fradrag.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 24/02/2011  |Til toppen