Sti

Det Europæiske Råd i Bruxelles den 4. februar 2011 - Konklusioner
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

04/02/2011

Foto©Hemera/Thinkstock

Foto©Hemera/Thinkstock

Egentlig stod der energi og innovation på programmet da EU's stats-og regeringschefer den 4. februar mødtes til årets første topmøde i Bruxelles. Men i lyset af situationen i Nordafrika og Mellemøsten blev også Egypten og Tunesien diskuteret. Også fremlagde Tyskland og Frankrig deres plan for hvordan man kan sikre en stærkere økonomisk koordinering mellem eurolandene. 

 Det Europæiske Råd - Konklusioner pdf - 141 KB [141 KB]

  Det Europæiske Råd - Erklæring om Egypten pdf - 76 KB [76 KB]

  energiområdet pdf - 55 KB [55 KB] havde man en helt overordnet drøftelse af, hvordan man fra politisk hold bedst kan understøtte en overgang til en kulstoffattig økonomi og større forsyningssikkerhed. Det Europæiske Råd udstak sine retningslinjer for hvordan man kan forbedre det europæiske energimarked, fremme innovative, bæredygtige energiløsninger og sikre en effektiv koordinering af og samstemmighed i Unionens energipolitik udadtil.

  I forhold til innovation, så diskuterede stats- og regeringslederne hvordan man bedst kan udnytte Europas enorme innovationspotentiale til at takle de samfundsmæssige udfordringer EU står overfor. Her havde man særligt fokus på færdiggørelsen af det europæiske forskningsområde, forbedrede rammevilkår for innovation, lettere adgang til finansiering, samt forenkling og rationalisering af EU-programmerne på området.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/02/2011  |Til toppen